PSV schudt FC Utrecht met veel moeite van zich af

16 Feb

EINDHOVEN – Met pijn en moeite heeft PSV FC Utrecht over de knie gelegd. In Eindhoven werd het 2-1 voor de lijstaanvoerder. Georginio Wijnaldum kroonde zich tot matchwinner. De thuisploeg kwam de wedstrijd niet zonder kleerscheuren door: zowel Van Bommel als Hutchinson zal volgende week in Rotterdam tegen Feyenoord niet van de partij zijn wegens een schorsing.

20130216-230656.jpg

Niet voor de eerste keer dit seizoen begon PSV te slap aan de wedstrijd. Het ontbrak FC Utrecht, dat geschrokken moet zijn van de ruimte die het kreeg, in eerste instantie aan stootkracht. Desalniettemin nam het na nog geen tien minuten spelen brutaal de voorsprong. Dom balverlies van Van Bommel op het middenveld was daar debet aan. Dat de aanvoerder het schot van Mulenga ongelukkig met een sliding van richting veranderde, paste bij de makke uitstraling van de thuisploeg. Arbiter Vink strooide even later nog wat extra zout in de wond van Van Bommel en PSV. Een correcte sliding op de bal beoordeelde de leidsman als een gele kaart. Daardoor zal de captain volgende week uit bij Feyenoord niet van de partij zijn. De onterechte gele kaart had wel invloed op het spel van de lijstaanvoerder. PSV begon spontaan beter en feller te voetballen. Dat resulteerde in een aantal ontzettend grote kansen. Voornamelijk Wijnaldum en Lens bleken het vizier niet op scherp te hebben. Na een klein half uur moest Ruiter toch capituleren. Dries Mertens wist een vrije trap prachtig buiten bereik van de doelman in de kruising te plaatsen. FC Utrecht werd daarna overlopen door PSV en mocht van geluk spreken dat het niet op achterstand kwam. De club uit de Domstad voerde in het eerste bedrijf noodgedwongen al twee wissels door. Zowel Bulthuis als Asare verlieten geblesseerd het veld.

PSV begon het tweede bedrijf opnieuw te afwachtend. Het drong weliswaar aan, maar hele grote kansen creëerde het niet. Uitgerekend de verguisde, maar in goede vorm stekende Wijnaldum liet de 2-1 aantekenen. Een ontketend PSV ging op zoek naar een grotere overwinning. Die hoop vervloog een kwartier voor tijd. Hutchinson ontving zijn tweede gele kaart van de avond en mocht met rood inrukken. Een waar gevecht ontspon zich op het veld, waarin de thuisploeg Aan het langste eind trok. Onder aanvoering van Van Bommel en het publiek werd de overwinning veiliggesteld. Daardoor blijft PSV nummer een op de ranglijst. Volgende week wacht in Rotterdam het lastige treffen met titelkandidaat Feyenoord.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: