FC Twente legt ADO Den Haag kort voor tijd over de knie

13 Apr

In een matig gevuld Kyocera Stadion heeft FC Twente tot het gaatje moeten gaan om ADO Den Haag te verslaan (1-3). Uitgerekend ex-Hagenees Bulykin velde met twee goals het vonnis over de thuisploeg, dat de wedstrijd in ondertal eindigde. Aanvoerder Holla kon na een uur spelen met twee keer geel inrukken.

20130413-223438.jpg

De eerste helft was de moeite van het kijken nauwelijks waard. FC Twente, dat geen rol van betekenis meer speelt in de titelstrijd, domineerde het spel. Verder dan het vele balbezit kwamen de Tukkers aanvankelijk niet. Nadat Holla de thuisploeg eerst nog hoop gaf met een prachtige stift op de deklat, sloeg Twente luttele minuten later genadeloos toe. Een vrije trap van Belgisch international Chadli bleef voor het doel van Coutinho hangen. Douglas was het meest attent en mikte de bal via de binnenkant van de paal in het doel. De wedstrijd sluimerde daarna voort, tot publiekslieveling Van Duinen het thuispubliek vlak voor het rustsignaal reden tot juichen gaf. De spits werd diepgestuurd en werkte de bal via Mihaylov in het doel. Gesteund door het publiek en de uit het niets gevallen goal ging ADO steeds meer geloven in een goede afloop.

Die goede hoop werd na precies een uur spelen ruw verstoord. Arbiter Van Boekel toonde Holla na een wilde sliding zijn tweede gele kaart, waardoor de ploeg van Maurice Steijn de wedstrijd met tien man uit diende te spelen. De Twentenaren probeerden meer druk te zetten, maar slaagden daar niet in. Sterker nog, ADO Den Haag verscheen nog tweemaal gevaarlijk voor Mihaylov. Een kleine tien minuten voor tijd was het Haagse verzet gebroken. Bulykin, twee jaar geleden nog topscoorder in dienst van ADO Den Haag, passeerde Coutinho tweemaal en bepaalde daarmee de eindstand op 1-3. Voor de hofstedelingen betekent dat een duur puntverlies, daar concurrent voor de play-offs en tegenstander van volgende week FC Groningen een knappe overwinning boekte bij Heracles Almelo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: