Paris Saint-Germain kan zonder Ibrahimovic en Van der Wiel

29 Mei

Gregory van der Wiel is niet bijzonder geliefd, Ibrahimovic is niet de belangrijkste speler en AS Monaco wordt een geduchte concurrent. Voor de ingang van de officiële fanshop van Paris-Saint Germain in Parijs vroeg ik de supporters naar hun mening over de kersverse landskampioen. De euforie vanwege het kampioenschap bleek nog lang niet verdwenen te zijn.

20130529-183933.jpg

De fans zijn het er unaniem over eens dat PSG de terechte kampioen van Frankrijk is. “We zijn de beste. Eindelijk.” Het winnen van de Champions League volgend seizoen lijkt nog wat te hoog gegrepen. “Misschien over een paar jaar. Een hoop teams zijn nu nog beter dan PSG. Het is wel mogelijk, maar de club behoort niet tot de favorieten.”

Opvallend is dat slechts een enkeling van de ondervraagden het kampioenschap toeschrijft aan de grote vedette Zlatan Ibrahimovic. Het aandeel van Thiago Silva is in de ogen van de meesten groter. “Ibrahimovic is een bijzonder goede speler, maar Thiago Silva is veel belangrijker voor het team”, klinkt het. Ondanks zijn geringe aantal speelminuten, valt ook de naam van Beckham een aantal keer.

20130529-183519.jpg

Promovendus AS Monaco gaat volgend seizoen een serieuze bedreiging vormen in de titelstrijd. De club contracteerde afgelopen week Falcao, Moutinho en Rodriguez. “AS Monaco wordt de grootste concurrent, maar PSG is nog steeds sterker. Een tweede plek acht ik zeker mogelijk voor de Monegasken”, denkt een oude kalende man. De jeugd neemt de Zuid-Fransen serieuzer. “AS Monaco gaat er volgend jaar met de titel vandoor”, vrezen drie jongeren.

Gregory van der Wiel kan beter uitkijken naar een andere club. Als de naam van de ex-Ajacied valt, schieten sommigen zelfs in de lach. “Dat is niet zo’n goede speler. Aanvallend is hij sterk, maar verdedigend is hij niet goed genoeg. Het is moeilijk voor hem om zich aan te passen”, vindt een in het kampioensshirt gehulde fan. “Absoluut niet goed genoeg”, zegt zijn metgezel. “Misschien voor een ander team in de Ligue 1, maar niet voor PSG. Jallet is al niet zo goed, maar Van der Wiel is nog slechter. Ik ben bang dat hij ook niet beter zal worden.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: